Jesper Grønkjær

Med omkring 225 shows årligt er Jesper Grønkjær en af Danmarks mest benyttede familieunderholdere, og har modtaget priser og legater for sit arbejde med humor og komik.
 
Igennem næsten 20 år har Jesper nu levet professionelt som tryllekunstner.
 
Foruden sine familie-trylleshows til sommerfester, cirkus, skoler, biblioteker osv. så optræder Jesper Grønkjær med sit One Man Show for den voksne målgruppe, når der skal underholdes til firmafester, receptioner, bryllupper m.m.
 
Gennem de sidste 15 år har Jesper desuden været tilknyttet en verdensomspændende virksomhed, for hvem han optræder som en kendt figur. Der udover optræder han fast for nogle af Skandinaviens største firmaer.
 
Sideløbende med sit virke som tryllekunstner arbejder han som skuespiller, freelance-journalist, foredragsholder, instruktør på guideskole i Spanien m.m.
 
Gennem de seneste år er Jesper blevet kendt i medierne som tryllekunstneren, der drager på nogle vanvittige ekspeditioner. Det har været rejser, hvor Jesper og et hold af bærere har medbragt den gamle, legendariske tryllekuffert ud til nogle af klodens fjerneste afkroge, så som på tømmerflåde ned af Amazonfloden for at komme ud til flodindianerne i Sydamerika, op til inka-efterkommerne i Andesbjergene i Peru, ned til masai-krigerne i Tanzania, på børnehjem i Uganda, gennem sump og regnskov for at bevæge sig ud til klodens sidste rester af nulevende kannibaler i Irian Jaya i Indonesien, til den grønlandske indlandsis m.m. På disse afsidesliggende destinationer optræder Jesper for den måbende lokalbefolkning, som til tider skriger af grin, mens de til andre tider gemmer sig i junglen pga. denne ”blege medicinmand”, der pludselig dukker ud af intet.
 Som kontrast til disse primitive ekspeditioner er det blevet til trylleri i Las Vegas, drag queen shows på natklubber i New York, som cowboy på saloons i Texas, blandt narkoprostituerede i Caribien, på Cuba, Bali, i Sydeuropa osv.
 
Ekspeditionerne benytter Jesper i sine foredrag, artikler og på dansk tv.
 
Jesper er optaget i De Berejstes Klub og Eventyrernes Klub. Han har netop modtaget “Folkersen-prisen” for sit grænsesøgende arbejde med at drage verden rundt.
 
The Smiling Fairytale Society