Smiling i Caribien (D.Rep)

Blandt kommunister og gadeludere

Vores rejseeventyr i USA var ved at være ved vejs ende efter at have optrådt som drag queens i New York og som cowboys i Texas. Her følger slutningen, som bragte os tæt på prostitutionsmiljøet i Caribien og medførte arrestation af det kommunistiske politi på Cuba.

Boca Chica er navnet på en caribisk ferieby i Den Dominikanske Republik, hvortil mænd fra hele verden valfarter for at købe sex med unge skønheder. Det anede vi imidlertidig ikke, da de ankom til stedet en sen nat, så det var et overraskende syn, der mødte dem.

Sidste stop på deres turné skulle egentlig havde bragt dem til Haiti, hvor de ville opsøge voodoo-miljøet og dens sorte magi. På grund af en voldsom borgerkrig i landet blev de mødt med mange advarsler fra såvel ambassader samt fra forfatteren Jørgen Leth, som er bosat i Haiti. Istedet landede de en nat i Santa Domingo i Den Dominikanske Republik, hvor de uden at kende det mindste til landet tog en bil til en tilfældig by. - Allerede den første nat, skulle vi selvfølgelig ud at se på det lokale liv, og dér fik vi lidt af en oplevelse:

Vi var knap nok kommet ud fra hotellet før vi blev antastet af kønne, unge piger, der sendte os hede blikke. Vi blev naturligt nok smigret, men da tilnærmelserne fortsatte fra alle sider, kom vi i tvivl om deres intentioner. En flink, lokal fyr bød os med indenfor på en bar, hvor det hurtigt viste sig at klientellets blandingsforhold var 7 smukke, chokoladebrune piger pr. gammel, svedig europæer. På samme vis kæmpede stedets piger nu om at komme til at dyrke sex med os. Vi var med andre ord havnet midt i en stor berygtet “luderrede” - Caribiens svar på Thailands sexturisme-paradis, Pattaya. Den lokale fyr, vi havde mødt, viste sig hurtigt at være en af byens mange alfonser og narkopushere.

Hængelås på lynlåsen

- Tilbage på værelset sundede vi os og havde mange overvejelser. Vi kunne vælge at anskue disse menneskers liv som noget forargeligt, som vi ikke ville beskæftige os med. Omvendt var udgangspunktet for vores rejsekoncept “The Smiling Fairytale”, at alle er lige og alle har brug for et smil, beretter danskerne. - Derfor valgte vi at tro at disse kvinder rummede mere end deres for os tydelige signaler om at mænd er objekter, der kan finansiere deres forbrug af kokain - noget de iøvrigt alle viste sig at være afhængige af. 

- Vi valgte at vende tilbage næste aften i mere “velforberedt” tilstand. Til pigernes store grin og overraskelse afviste vi deres ihærdige tilbud ved bogstavelig talt at have hængelåse på vores lynlåse - med henvisning til vores kærester derhjemme. Da vi i stedet begyndte at optræde for dem med små gags og trylleri, krakelerede deres facade fuldstændig, og de blev som små børn der hyggede sig og skreg af grin. Det var noget komplet nyt for dem, at der her var et par turister, der ikke var interesseret i deres ydelser, men som i stedet gav noget den anden vej. Dette førte til, at kvinderne pludselig anså Thomas og Jesper mere som venner end kunder, hvorfor de stoppede med at forsøge at sælge sig til dem. Når andre kvinder ankom, blev de hurtigt jaget væk, med forklaringen om, at disse to fyre ikke skulle tilbydes nogen former for sex. - Og hvor var det et sjovt syn, når luderne stod og forhandlede med mændene, imens de nussede de ballondyr Jesper havde lavet. Ved en lejlighed kom det næsten til turmultagtige scener, da kvinderne blev så glade for ballondyrene, at de var ved at komme op at slås indbyrdes om dem.
The Smiling Fairytale Society